• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Top 4 Cele Mai Bune Truse de Scule pentru Meseriasi. Intrebari frecvente, preturi, testimoniale, recenzii, pareri.

Meseriași profesioniști sau doar de ocazie, cu toții am încercat măcar o dată să reparăm sau să montăm câte ceva în jurul casei sau la mașină. Pe lângă cele câteva cunoștințe de bază și un strop de îndemânare, pentru a duce orice treabă la final, ai nevoie și de câteva ustensile care să te ajute să faci asta.

Așadar, o trusă de scule este una dintre cele mai bune investiții pe care o poți face și care te va ajuta în diverse activități. 


Ce este o trusă de scule și de ce ai nevoie de una


Trusa cu scule este un kit ce conține o serie de instrumente care te ajută să repari diverse lucruri sau sa faci tot felul de intervenții minore, de la înfiletarea unui șurub sau bătutul unui cui, până la montarea unei piese de mobilier sau repararea unui motor de mașină. Complexitatea unei truse de scule diferă de la un domeniu de utilizare la altul, însă, de regulă, aceasta ar trebui să conțină măcar o serie de piese de bază, precum: ciocan, șurubelniță, cheie reglabilă, chei fixe de diferite dimensiuni, clește, patent, ruletă, tester de tensiune, instrumente de tăiat și consumabile precum cuie, șuruburi, piulițe, etc.

De regulă, trusa de scule poate fi una de bază, folosită în mici operațiuni casnice, însă una profesională, ce conține mai multe piese și mai specializate, este utilizată de către mecanici, instalatori, dulgheri sau electricieni. 


Cum îți alegi cea mai bună trusă de scule potrivită pentru tine


Înainte de a face această achiziție, trebuie să te gândești că este o investiție pe termen lung. Așadar, la ce urmează să o folosești? Pentru ce îți trebuie?

Dacă îți trebui doar pentru Evident, a opera diverse reparații minore prin casă, evident,nu ai nevoie de una mare și complexă, cu multe piese, așa cum este cazul celei utilizate de către un instalator sau electrician de profesie.

Apoi, în alegerea pe care o faci, ține cont și de de nivelul tău de pricepere. Nu este rentabil să achiziționezi scule pe care nu le vei folosi niciodată sau pe care nici măcar nu știi cum să le folosești.

Totodată, există oricând opțiunea de a-ți achiziționa o trusă de scule de bază, la care să mai adaugi elemente pe parcurs, în cazul care îți descoperi vocația de meșter. 


Caracteristici de care trebuie să ții cont


  1. Complexitatea Trusei 

Alege trusa în funcție de treburile la care urmează să o folosești. Ai nevoie doar de câteva de instrumente de bază precum o șurubelniță, un patent, un clește și un ciocan, sau de mai multe accesorii specializate?

  • Trusa de scule standard

Pentru operațiunile casnice, de bază, indicată ar fi o trusă standard, care conține strictul necesar. Acestea se vor folosi la operațiuni precum reparații mărunte și mentenanță și nu necesită o foarte mare experiență ori pricepere în mânuirea lor.

O trusă standard poate să conțină: cel puțin două șurubelnițe (una în cruce și una simplă), ub creion de fază, un patent normal și unul alungit, ciocan, clește, cutter. Unele mai vin direct și cu o serie de consumabile și auxiliare precum șurubelnițe, cuie sau chei imbus.


  • Trusa de scule semiprofesionale

Pentru cei mai experimentați sau care lucrează mai des cu astfel de instrumente, ocupându-se de reparații mai complicate precum repararea unei țevi care curge sau montarea unor prize, ideale sunt trusele de scule semi-profesionale.

Aceste conțin ceva mai multe piese și accesorii, de mai multe dimensiuni și mai profesionale. Așadar, pe lângă cele de bază enumerare deja, o trusă de scule semiprofesională ar trebui să mai conțină și piese specializate precum o șurubelniță pentru controlul tensiunii/creion de faza, diverse capete de șurubelniță și adaptoare, capete hexagonale etc.


  • Trusa de scule profesională

Dacă jobul tău de zicu zi este de instalator, electrician, instalator s.a.m.d., cu siguranță ai nevoie de cea mai buna trusa de scule profesională care să te ajute să-ți execuți treaba cât mai eficient.

Aceasta este cea mai complexă, ajungând să conțină peste 100 de piese, și cea mai scumpă.


  1. În funcție de specificul activității pe care o practici, există
  • Trusă scule electrician
  • Trusă scule instalator
  • Trusa scule mecanic
  • Trusa scule tamplar
  • Trusa scule lacatus
  • Trusa scule dulgher
  • Trusa scule auto

Toate acestea sunt recomandate profesioniștilor ce le folosesc în activitățile lor de bază.


Cutia de scule pentru un mecanic ar trebui să conțină atât elementele de bază, cât și cât mai multe măsuri de chei și șurubelnițe, precum chei tubulare, imbusuri, vârfuri de șurubelniță interschimbabile.


Un dulgher sau tâmplar va avea nevoie, pe lângă ustensilele de bază și o serie de instrumente manuale, precum de un ciocan de dulgher, două dălți pentru lemn de dimensiuni diferite, un ferăstrău de mână, o placă pentru șlefuit, un rezervor cu tuș și mosor de marcaj, un metru de tâmplărie și o ruletă.  

Toate acestea se regăsesc într-o trusă scule de mână, care îi permite dulgherului să se deplaseze acolo unde este solicitat, pentru operațiuni simple, însă au și variante automatizare, ce se folosesc mai mult în atelierele proprii. 


Trusa unui electrician va mai include cel puțin 3 șurubelnițe drepte de măsuri diferite, 3 modele de șurubelnițe în cruce diferite, un creion de tensiune, un multimetru digital, care înlocuiește sonda sau becul de control, un patent universal și unul ascuțit, un clește tip tvick și unul curbat, un clește sertizat și pentru decablaj, un cuțit pentru dezizolare, o bandă izolatoare, cleme tip pipa, papuci si pini terminali, o cheie reglabilă, un tub contractil, un ciocan și chiar o centură pentru scule.


Deoarece nevoile sale sunt ceva mai diferite, trusa unui instalator trebuie să includă și  burghie pentru beton de diferite dimensiuni, un ciocan pentru lăcătuș, cu un capăt în unghi ascuțit, un mini bomfaier, un dispozitiv pentru tăierea țevilor de cupru și un cutter, un clește pentru țevi, cunoscută și sub numele de „clește papagal”, o cheie pentru țevi și o pilă semirotundă. 


Cele mai bune truse de scule auto se aseamănă foarte mult cu trusele de mecanici și sunt formate în mare parte din diferite tipuri de chei pentru a deșuruba piulițe, bujii si șuruburi, fiind disponibile atat modelele cu cap deschis cât și cele cu cap închis. 

Orice șofer ar trebui să poarte cu el măcar o trusă chei cât de mică. 

Desigur, în funcție de priceperea de care dai dovadă, îți poți achiziționa o trusa scule auto profesională, care să înglobeze mai multe piese, fie poți apela la mai multe truse chei combinate. 

 

  1. Dimensiunea trusei

În acest moment, pe piață există mai multe tipuri și dimensiuni de truse pentru de scule, de la mini truse ce conțin doar câteva piese de bază, ori modele convenționale, până la trusele mari, complexe, ce conțin zeci de piese voluminoase și accesorii. 

  • Dacă ai nevoie de o trusă care să-ți asigure doar strictul necesar, ori dacă vrei un produs cât mai ieftin, alege variantele mici. 
  • Dacă trusa îți folosește în domeniul tău de muncă și trebuie o porți cu tine zilnic, cele cu volum mediu, dar care să conțină sculele esențiale pot fi o variantă ideală. De regulă, aceste au formă de servietă, iar carcasa și mânerul sunt destul de solide.
  • Dacă ai nevoie de o trusă complexă, dar nu să o porți după tine, ci să o depozitezi în atelier sau în garaj, îți poți achiziționa o trusă de mari dimensiuni, sub formă de cufar sau chiar un cabinet de depozitare. 

  • Materialul din care sunt confecționate 

  • Ne referim aici atât la materialele din care sunt făcute uneltele, cât și la materialul cutiei. Cele mai bune scule sunt confecționate din otel și au mânerele izolate cu materiale anti-alunecare. Astfel, oferă atât protectie împotriva electricității cât și o mai bună aderență. Totodată, mânerele ergonomice protejează palma de bătături.

    Carcasa propriu-zisă a trusei poate fi făcută din plastic solid, aluminiu, oțel sau chiar lemn.


    Carcasele confecționate din plastic sunt de regulă pentru trusele tip hobby.

    Aluminiul și oțelul au cea mai mare durabilitate, fiind destinate truselor mari, ce se depozitează ori se deplasează cu un autoturism, fiind mai grele.  

    Cea din lemn e potrivită pentru uneltele unui dulgher, special pentru a-i  proteja ustensilele cu lamă ascuțită.


    Ce produse am ales



  • TRUSA SCULE AUTO 130 PIESE CAMPION CMP0494 CU VALIZĂ DE TRANSPORT (CMP-0494)

  • Caracteristici produs


    Setul de scule auto CAMPION CMP0494 este o serie de instrumente pentru uz casnic, pentru propriul garaj.  Instrumentele sunt fabricate din oțel cromat de vanadiu, iar carcasa este din plastic, cu încuietori.

    Setul este ideal pentru orice șofer care se pricepe cât de cât să meșterească la propria mașină și este dotat cu 30 de piese: diverse modele și mărimi de chei tubulare, chei cu clichet, chei hex, bară de extensie și de îmbinare, mâner spinner, mufe de bujie, s.a.m.d.



    1. Trusa de scule 142 piese (INDUSTRIAL) Total (THKTHP-21426)

    Caracteristici produs


    Trusa Industrial THKTHP-21426) este una profesionslă, destinată mecanicilor sau instalatorilor. Aceasta conține 142 de piese confecționate din materiale de calitate. 

    Dimensiunea trusei este una medie, ceea ce o face ideală pentru transport. 

    Setul conține: o categorie completă de chei hexagonale tubulare de diverse mărimi, diverse chei tubulare, chei de bujii, chei inelare semideschise, chei imbus de diverse mărimi, un ciocan de lăcătușerie, diferite tipuri de șurubelnițe, ș.a.m.d.

    Toate acestea sunt bine ordonate într-o cutie rezistentă, cu un design modern și ușor de transportat.



    1. Trusa de scule 120 accesorii Total INDUSTRIAL (THKTAC-01120)

    Trusa INDUSTRIAL (THKTAC-01120) Conține 120 de piese necesare oricărui meșter și instalator pentru a-și face treaba cât mai eficient și fără a mai achiziționa alte elemente separat.

    Kitul cuprinde biți de foraj pentru zidărie de mărimi variate, 19 biți de găurit, 6 burghie de lemn răsucite, 52 biți de surubelnita cu lungimea de 25 mm, 1 set 8 buc Cheie Hex și multe altele. Vezi descrierea completă a produsului direct pe site. 



    1. Trusa de scule - 25 piese (INDUSTRIAL) Total (THKTHP-90256)

    Caracteristicile produsului

    Această micuță trusă este destinată uzului casnic și nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Este foarte utilă la treburile de zi cu zi ce pot apărea pe neașteptate precum un șurub slăbit, un cui lipsă sau un robinet cate curge.

    Setul conține câteva piese de bază precum: un patent universal, un clește tăietor, o cheie reglabilă, o bandă de măsurare din oțel, o coardă magnetică

    și 20 de biți de șurubelnițe de diferite dimensiuni.



    Întrebări frecvente

     

    Ce trebuie sa contina o trusa de scule auto

    Trusa de scule auto trebuie să conțină: torx-uri hexagon, șurubelniță stea, șurubelniță stea cuplu de siguranță, șurubelniță cruce, șurubelniță cruce cuplu siguranță, chei tubulare de diverse dimensiuni.

     

    De unde cumparam scule bosch?

    De regulă, acestea se găsesc în magazinele specializate de scule și unelte și bricolaj, atât în cele fizice, cât și în cele online, de unde se pot comanda. 

    Ce scule ai nevoie pe langa casa?


    Există mai multe scule ce nu ar trebui să lipsească din nicio casă, precum manuale de bază: ciocan, clește, cheie, patent și șurubelniță. Cu acestea poți efectua o serie de reparații de bază.