• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Gustul mâncării de acasă cu ajutorului celei mai bune mașini de tocat carne. Cea Mai Buna Masina de Tocat Carne. Pareri, intrebari frecvente, preturi, recenzii, forum.

Bucătăria românească este una foarte variată și foarte delicioasă. Mai ales în preajma sărbătorilor, gospodinele pregătesc diverse preparate ce au la bază că principal ingredient carnea tocată: sarmale, chiftele, drob de miel, cârnați, etc. 

Din acest motiv, investiția într-un aparat care sa te ajute să mărunțești diferite ingrediente chiar la tine acasă este una foarte utilă.


Ce este mașina de tocat carne


Mașina de tocat carne este un dispozitiv (fie manual, fie electric) ce consta dintr-un corp principal și cuțite. Pe la baza acesteia se introduce materia care este apoi tocată mărunt sau făcută chiar pastă cu ajutorul cuțitelor acționare electric sau cu ajutorul unei manivele. 

Deși este folosită în principal pentru tocarea cărnii, mașina este una multifuncțională și poate toca inclusiv fructe și legume pentru prepararea sosurilor și a gemurilor.


De ce ai nevoie de o mașină de tocat carne


În primul rând acest aparat îți va permite sa toci ingredientele necesare pentru diferite preparate chiar la tine acasă. Desigur, supermarketurile sunt dotate fie cu mașini de tocat carne fie cu produse direct la raft, însă va trebui să pierzi mereu timp pentru asta.  Totodată, mașina de tocat carne cea mai bună, odată achiziționată, te va ține mult timp ai te va ajuta să procesezi carnea din gospodăria proprie, dacă locuiești la țară și crești animale sau dacă ai un bunic la țară. Pe lângă asta, mașinile de tocat mai performate vin dotate și cu o serie de accesorii care pot  toca sau răzui rapid și fructe și legume. Unele modele au un accesoriu special pentru a toca roșiile pentru bulion. 

 

Cum alegi cea mai bună mașină de tocat carne 


Înainte de a face o investiție, încearcă să analizezi bine piața și să-ți dai seama care sunt nevoile tale legate de acest produs. 

Totodată, există o serie de caracteristici importante de care ai putea ține cont dacă vrei să-ți achiziționezi cea mai bună mașină de tocat pentru nevoile tale. 


  • Tipul de mașină de tocat
  • Există două feluri principale de astfel de aparate:

    • Mașina de tocat carne manuală

    Aceasta este acționată de o manivelă și se fixează de masă cu ajutorul unor șuruburi. Este ideala pentru uzul casnic, pentru procesarea unor cantități mai mici de carne, necesară pregătirii unei mese. 

    Aceasta se dezasamblează ușor după terminarea folosirii și se depozitează într-un sertar.


    • Mașina de tocat carne electrică

    Cuțitele sunt antrenate de un motor puternic ce diferă de la un model la altul și poate procesa o cantitate mai mare de materie. 

    Se recomandă utilizarea acesteia în bucătăriile restaurantelor sau în gospodăriile unde se cresc animale și se consumă carne intensiv. 

    Nu este un aparat volumino, însă necesită un spațiu al ei de staționare sau depozitare. 


  • Gradul de profesionalism
  • În special în cazul mașinilor electrice, in funcție de performanțele acesteia, există trei tipuri principale:

    • Mașina de tocat carne de tip hobby
    • Mașina de tocat carne semiprofesională
    • Mașina de tocat carne profesională

  • Puterea motorului

  • Puterea motorului, exprimată în W, arată de fapt  puterea și rapiditatea cu care masina reușește sa proceseze materia. 

    Cele mai eficiente mașini de tocat sunt cele care au o putere mai mare, fiind totodată și mai rezistente.  

    Puterea depinde de model și producător și de regulă variază între 500- 2000 W în funcție de clasa profesională. 

    O mașină care poate procesa rapid cantități mari de carne trebuie să aibă în jur de 1500 W. Cele cu o putere mai mică sunt destinate, de regulă, uzului casnic, pentru a obține carnea necesară gătirii unei mese. 


    1.  Capacitatea de tocare

    Vorbim aici de cantitatea de carne pe care masina reușește să o proceseze într-un anumit interval de timp, adică într-un minut. Astfel, cu cât această caracteristică este mai mare, cu atat vei reuși să procesezi cantități mai mari materie și într-un timp mai scurt. 

    Totodată, acest aspect este foarte important pentru a-și stabili limitele și pentru a proteja aparatul și pentru că, în general, capacitatea de tocat este strans legată de puterea motorului, influențând și tipul de alimente sau de carne pe care o poți toca.

    Cu cat este mai mare puterea motorului cu atât este mai mare și capacitatea de tocat.


    1. Funcțiile și accesoriile incluse

    Mașinile de tocat carne sunt printre cele mai simple aparate de bucătărie și nu au oarte multe funcții, așa cum ar avea un robot, de exemplu. Totuși, există câteva aspecte esențiale care te vor ajuta. De exemplu, în cazul aparatelor electrice, acestea pot fi dotate cu funcții precum reverso sau auto oprire necesare atunci când aparatul se blochează cu o bucată de materie mai dură, sau de reglare a vitezei în funcție de alimentele pe care le toci. 

    Aceste funcții au ca scop principal siguranța ta și siguranța folosirii corespunzătoare a mașinii. Motorul se oprește automat când aparatul se blochează, iar cu funcția reverse, motorul funcționează în sens invers pentru debloca alimentele oprite în mașină.

    Cu o mașină manuală este mai simplu, deoarece tu decizi viteza cu care vrei să toci din mișcarea mâinii sau poți roti manivela în sensul invers pentru a o debloca. 


    La fel se întâmplă și în cazul accesoriilor mașinii de tocat carne. Nu sunt foarte multe și variază de la un model la altul. 

    De regulă, producătorii pot livra împreună cu aparatul principal și o serie de accesorii precum site cu mărimi diferite de tocat, site pentru legume și fructe, accesorii pentru cârnați. Este important ca acestea să fie incluse în pachet deoarece astfel te asiguri de compatibilitatea lor. Desigur, multe piese se găsesc de cumpărat și separat, însă accesoriile și elementele componente ce aparțin strict produsului cumpărat însemna compatibilitate maximă. 

    Totodată, unul dintre cele mai importante accesorii este cuțitul. Acesta trebuie sa fie puternic și ascuțit. 


  • Materialul din care este construită

  • Fiind un aparat pe care ai vrea să-l ai mult timp, este important să fie confecționat din materiale rezistente și de calitate. 

    Așadar, orientează-te spre mașini de tocat carne confecționate din materiale durabile precum oțelul inoxidabil sau alte materiale dure.

    De exemplu, cu siguranță ai găsit prin bucătăriile bunicilor o mașină de tocat carne din fontă, de regulă manuală, pe care o au de zeci de ani și care încă își face treaba. 

     

     

     Produse alese


    1. Masina de tocat carne electrica 800w 150kg/h (GF-0407)

    Caracteristici produs


    Mașina de tocat carne profesională GF-0407 este un dispozitiv complet, confecționat din metal, care poate fi utilizat atât pentru uzul casnic, cât și în scop profesional precum în domeniul alimentar sau în bucătăriile restaurantelor. 

    Utilizarea și curățarea acestui tocător carne se face foarte ușor și deși este un mașina de tocat puternică și electrică, aceasta nu ocupă mult spațiu. Totodată, acest model rareori necesită mentenanță sau service.

    Mașina conține un sistem de tocare ce include 1 cuțit și o sită și o serie de accesorii precum un cuțit autoascuțitor din inox, o tavă de umplere din inox și tălpi din cauciuc.


    Înainte de a fi tocată, carnea trebuie curățată, indepărtându-se pielea și oasele, apoi se taie în bucăți mai mici.


    Specificații tehnice

    • Puterea motorului: 850 W
    • Alimentare:  220V
    • Frecvența: 50 Hz
    • Capacitatea maximă de producție: 2-3 kg/min
    • Dimensiune găuri sită: 12 mm
    • Viteza: 170 rpm

    Avantaje produs:

    • Structură compactă, robustă și rezistentă;
    • Permite montarea accesoriilor pentru cârnați, 
    • Motor cu bobinaj din cupru 


    1. Masina electrica pentru tocat carne 1400W DeeToolz DZ-CB100

    Caracteristici produs


    Mașina de tocat electrică marca Deetoolz este ideală pentru mărunțirea cărnii pentru cârnați, și chiftele, dar și pentru tocarea unor legume precum roșiile, pentru prepararea bulionului sau a altor producții de toamnă. 

    Aceasta toacă rapid și ușor, printr-o simplă apăsare de buton. Astfel, cu ajutorul aparatului de tocat vei economisi timp și energie pentru multe treburi din bucătărie. 


    Mașina de tocat carne și roșii vine cu serie de accesorii utile, astfel încât să te bucuri de o experiență completă, utilizând doar un singur aparat. Acesta toacă pește, legume și carne pentru musaca, perișoare și chifteluțe, dar și pentru a prepara cârnați delicioși în propria bucătărie.


    Dispozitivul vine cu 3 site de tăiere care te ajută sa reglezi grosimea materiei tocate, în funcțiectie de preparatul pe care îl gătești.


    Cuțitul din inox este special gândit pentru a mărunți chiar și carnea mai fibroase sau pentru a toca și legumele tari pentru a face pastă. 

    Caracteristici tehnice:

    • Putere: 1400 W
    •  Capacitate maximă de tocare: 6 kg/min 
    • Dimensiuni site: 5mm (mica); 7mm (mijlocie); 9mm (mare)
    • Greutate:  5 kg 

    Avantaje produs

    • Acționare electrică ușoară;
    • Accesorii pentru roșii și cârnați,
    • Site de diferite dimensiuni;
    • Funcție de revers ce împiedică blocarea aparatului;

    1. Masina de tocat carne nr.32 din aluminiu JIA (GF-0405)

    Caracteristici produs


    Mașina de tocat carne manuală GF-0405 este un dispozitiv care asigură o productivitate ridicată.

    Această are o structură rezistentă din aluminiu, iar curățarea se face foarte ușor.


    Chiar dacă este un dispozitiv manual, acest model permite montarea unui motor electric pentru procesarea unor cantități mai mari de carne, mai rapid. Motorul trebuie sa aiba o turatie mică, de  aproximativ 1400-1500rpm și o putere de 1500-2000W


    Produsul este completat cu o roată mare tip scripete și un mâner din lemn, care oferă o pârghie foarte bună dacă tocarea se face manual.


    Avantaje produs:

    • Fiind un dispozitiv manual, poate fi folosit și în condițiile în care nu există o sursă de curent electric la îndemnă;
    • Este un dispozitiv casnic fiabil și eficient;
    • Oferă posibilitatea atașării unui motor electric;

    Întrebări frecvente


  • Cum aleg mașina de tocat carne
  • Ca în cazul oricărui alt aparat, cea mai bună mașina de tocat carne se alege in funcție de necesitățile tale. Așadar, poți alege între una manuală și o mașină de tocat carne cu motor, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, ori poți ține cont de caracteristici precum puterea acesteia sau capacitatea de tocare. 


    1.  Cum se ascute cuțitul de la mașina de tocat carne

    Procedura este foarte simplă, ai nevoie doar de un șmirghel. Umezește cu puțină apă o bucată de șmirghel, după care frecați cuțitul de ea până va deveni neted și lucios.

    La final clătește cuțitul cu apă și cu detergent de vase pentru a elimina orice urmă.


    1.  Cât costă o mașină de tocat

    Prețul unei mașini de tocat carne depinde de mai multe caracteristici, precum tipul aceștia, gradul de profesionalism și performanțele ei. 

    O mașină manuală poate varia ca preț de la 50 la 200 lei, iar un aparat electric poate ajunge și la câteva sute de lei. 


    1.  Ce masina de tocat recomandati

    Fiind un dispozitiv util în bucătărie, acesta trebuie ales în funcțiile de propriile necesități. 

    În acest articol am întocmit o serie de sugestii, alegând produse din game variate. Sperăm să te ajute. 


  • Cum se fac carnatii la mașina de tocat electrica

  • Mașina de tocat carne electrică vine dotate cu o serie de accesorii speciale pentru prepararea cârnaților, precum o sită specială și un con ce se atașează la capătul mașinii. Pe acest tub se va înfășura mațul special pentru cârnați.