• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cele Mai Bune Zdrobitoare. Top 3 Tocatoare de fructe sau zdrobitoare. Pareri, intrebari frecvente, preturi, recenzii, testimoniale.

Una dintre cele mai mari satisfacții ale unui gospodar este de a-și produce singur hrana în propria gospodărie. Dar întregul proces, de la pregătirea și însămânțarea terenului primăvara, până la procesarea recoltelor toamna, înseamnă și multă muncă depusă și timp investit. 

Atunci când vrei să-ți valorifici recolta cât mai mult posibil și să eficientizezi tot procesul, ai nevoie de anumite dispozitive care să te ajute. Să ne gândim de exemplu la o livadă de mere. O parte din recoltă va fi pusă la păstrat pentru iarnă sau chiar vândută, iar o parte va fi folosită pentru a face gemuri, compoturi sau alcool. În acest caz, pentru a le mărunți, vei avea nevoie de un tocator mere pentru a fluidiza procesul.

Același lucru este valabil și pentru alte fructe precum pere, caise, gutui, etc. ori cu bostanii pe care vrei să-i folosești în alimentația animalelor.


Așadar, cu siguranță că un zdrobitor/ tocător pentru fructe va fi exact ce ai nevoie pentru

gospodăria ta. 


Ce este zdrobitorul de fructe și legume


Este o mașină de tocat de dimensiuni variabile, ce poate fi utilizată pentru procesarea prin mărunțire a legumelor și a fructelor. Acesta are la bază  un mecanism pe baza de discuri de tăiere ori pe baza de role ce toacă mărunt sau zdrobește sub formă de pastă materia primă introdusă în cuvă.

Aparatul este alcătuit, în principal, din cuva de încărcare, motor, cilindri, rulmenți, roata de transmisie, curea și altele. Acest produs poate fi înzestrat cu o serie de accesorii precum suport colector (o masă din tablă sau inox), dar și suport rulmenți, suport cuvă, etc.

Dispozitivul te ajută să tai și să procesezi rapid fructe si legume, pentru a fi folosite drept furaje pentru animale sau pentru a fi puse la macerat, pentru țuică și palincă, ori pentru prepararea sucurilor din fructe și legume. 


De ce ai nevoie de un zdrobitor pentru fructe?


Tocătoarele și zdrobitoarele de fructe și legume au o capacitate de producție ridicată și o durată de viață îndelungată. Astfel, îți vor ușura considerabil munca și le poți folosi ani la rând. 

Totodată, acestea variază ca forma și mod de utilizare, în funcție de necesitatea fiecăruia. Aceste aparate pot zdrobi multiple tipuri de fructe ca mere, pere, prune, piersici, etc. 


Un vin bun, o țuică tare sau pur și simplu un suc natural de fructe se poate obține mult mai rapid și mai curat cu ajutorul unui zdrobitor de fructe. În plus, acest dispozitiv va fluidiza întregul procesul, mai ales că fructele și legumele se pot introduce întregi în cuvă.


Cum alegi cel mai bun tocător/zdrobitor de fructe și legume


Deoarece pe piață există mai multe astfel de dispozitive, alegerea celui potrivit pentru operațiunile pe care le ai de făcut este importantă. Pe lângă raportul calitate-preț, mai sunt și alte aspecte pe care ai putea să le ai în vedere.


  • Tipul de tocător
  • Ai de procesat sute de kilograme de fructe, sau doar câteva kilograme? 


    • Tocătoare manuale

    Această variantă este cea mai ieftină și mai simplă. 

    Tocătoarele manuale se folosesc de regulă pentru a mărunți diverse tipuri de legume umede, dar și pentru majoritatea fructelor zemoase sau uscate, dar în cantități mai mici.

    Principalul lor avantaj este că nu depind de o sursă de curent, așadar pot fi folosite oriunde. Totodată, multe modele îți oferă  opțiunea atașării unui motor electric care să-ți ușureze efortul și să scurteze timpul de lucru.

    Mecanismul este cât se poate de simplu, fiind proiectat pe baze de role sau de discuri de tăiere.


    Principalul dezavantaj al acestora este faptul că procesul de lucru este ceva mai greoi și poate solicita ceva mai mult timp.


    • Tocătoare electrice

    Acest tip de tocator fructe poate folosit într-o paletă largă de întrebuințări, dar mai ales pentru producerea de sucuri și borhot destinat creării spirtoaselor. Totodată, tocătoarele electrice sunt ideale și pentru fructele și legumele mai dure și fibroase, având capacitatea de a procesa chiar și rădăcinoase ori alte legume și fructelor folosite ca furaje pentru animale.

    Multe modele permit procesare unei cantități mai mai mare de materie primă. 

    Așa cum este de așteptat, un tocător electric are avantajul eficientizării.


  • Scopul și frecvența utilizării

  • Ai nevoie de un zdrobitor pentru lucrări ocazionale, sezoniere, ori de unul pe care îl vei folosi intensiv?

    Pe piață vei găsi:

    • tocătoare de tip hobby
    • tocătoare semiprofesionale
    • tocătoare profesionale sau industriale?

    De exemplu, zdrobitoarele electrice sunt folosite mai ales pentru gospodăriile ceva mai mari, care procesează diferite fructe și legume constant și în fiecare sezon, cât și la nivel industrial pentru completarea nutrețului sau pentru pentru pregătirea conservelor.

    Dacă, în schimb, ai o gospodărie mică sau te ocupi de grădina bunicilor, un tocător mecanic de mici dimensiuni ar trebui să-ți fie de ajuns. 


  • Tipul de materia primă 

  • Pentru a procesa fructe zemoase și moi, precum strugurii, prunele sau corcodușele, poți folosi un zdrobitor manual sau unul electric cu o putere mai mică. 

    Însă nu același lucru s-ar putea spune pentru fructele și în cazul fructelor și legumelor tari. Pentru ast vei avea nevoie de un dispozitiv electric, cu o putere ceva mai mare, care să aibă forța necesară să îndeplinească această sarcină cu succes. 

    Puterea motorului electric este cheie, mai ales că există modele care ajung și până la 2000 de wati.

    Ai grijă și la cantitatea de produs ce urmează a fi procesat, fiindcă un motor mic poate să se ardă, dacă este suprasolicitat.


    Capacitatea de zdrobire

    Dacă nu trebuie să-l utilizezi intensiv sau să zdrobești cantități mari, poți folosi un zdrobitor cu o capacitate mică, de până în 200 kg pe ora și dotate cu o cuvă cu un volum de până în 25 l. 

    Zdrobitoarele cu o capacitate medie pot procesa până la 350 kg/h și sunt ideale pentru muncile sezoniere ceva mai intensive.. 

    Dacă vrei un aparat mai profesionist, care să proceseze cantități mai mari și într-un timp scurt, poți alege un tocător cu o cuvă de 35 litri sau mai mult și cu o capacitate de producție   de 300 – 500 kg pe oră cu foarte puțin efort din partea ta.



    Ce produse am ales

    Zdrobitor electric de fructe 180 kg/h 750W Micul Fermier (GF-1707)


    Caracteristici produs


    Acest zdrobitor electric de fructe Micul Fermier poate fi folosit pentru zdrobirea diverselor tipuri de fructe și legume, cum ar fi merele, pere, cartofi, morcovi, țelină, struguri etc. Este un dispozitiv util atât în micile gospodării, cât și în ferme, hale de producție sau în bucătăriile msi mati, precum cele de catering.

    Mașina de zdrobit poate fi ușor de transportat, este ușor de operat și de curățat, îndeplinind standardele de igienă alimentară. Cuva este confecționată din tablă vopsită și tratată împotriva coroziunii.

    Caracteristici tehnice

    • Puterea motorului electric este de 750W
    • Cuva are capacitatea de 20 Kg 
    • Capacitatea de producție este de 180 kg

    Avantaje

    • Este un dispozitiv puternic, ușor, sigur și eficient 
    • Acesta îndeplinește cu succes funcția de tocător de prune sau de zdrobitor de struguri, deci este ideal și pentru obținerea materiei prime folosite la țuică, palincă etc. 

    Dezavantaje

    • În cazul în care se dorește procesarea fructelor cu sâmburi mari precum prunele , piersicile, caisele etc., acestea vor fi zdrobite cu tot cu samburi. 

    Zdrobitor fructe electric 500 Kg/ora, 1100W, Model 2019, Micul Fermier ( tocator mere si pere ) + Foarfeca Gradina CADOU (GF-0895)

    Caracteristici produs


    Funcția principală a acestui tocator de fructe este de a zdrobi fructe și legume de tot felul, fie pentru a le folosi în producția alimentară, fie în producerea alcoolului. Sigur și eficient, acesta este de mare folos în gospodarie.

    Mașina de tocat GF-0895 are o structura compactă și performanțe înalte. Deoarece permite o producție mare în raport cu dimensiunile sale reduse, aparatul este folosit la o scară largă.


    Zdrobitorul este echipat cu un puternic motor electric monofazat de 1100W cu bobinaj de aluminiu, ce-i asigură o viață îndelungată. Tamburii sunt confectionați din oțel tratați special pentru a nu afecta calitatea materiei prime, iar cuva este confecționată din tablă vopsită și tratată împotriva coroziunii. 

     Alimentarea se face manual iar capacitatea de zdrobire este de 300-500kg/h

    Caracteristici tehnice

    • Capacitate de mărunțire (kg/h):500
    • Putere motor (kW):1.1
    • Turație motor (rpm) :1400
    • Alimentare motor:230V / 50Hz
    • Greutate (kg):15

    Avantaje


    • Zdrobitorul de fructe și legume micul fermier este un utilaj puternic, fiabil și ușor de folosit. 
    • Necesită o întreținere ușoară.

    Dezavantaje

    • Nu se recomandă o încărcare completă a cuvei, pentru a preveni împrăștierea fructelor în afara cuvei în timpul funcționării.

    Taietoare manuala de radacini cu disc ,Tocator - Razatoare fructe și legume tari, 200 Kg/Ora (EF-1690)

    Caracteristici produs


    Acest tocător manual de fructe are și funcția de răzătoare, fiind ideal pentru rădăcinoase precum cartofi, morcov, țelină, sfeclă, sau fructe tari: mere, bostani, etc. Astfel, fructele și legumele se pot mărunți pentru a obține mai ușor hrană pentru animale, dar și pentru a le folosi mai departe în industria alimentară. Astfel, aparatul simplifică semnificativ procesul de prelucrare a recoltelor.


    Legumele sau fructele sunt încărcate în rezervorul superior și cu o paletă se împinge umplutura la mecanismul cu cuțite. Mecanismul presează umplutura spre cuțit, apoi acestea sunt mărunțite.

    Dispozitivul conține razatoarea și mânerul manual, dar și o fulie cu ajutorul căreia puteți atașa un motor electric.

    Cutitele sunt reglabile și se pot scuti de câte ori aveți nevoie, iar reglajul se face direct pe răzătoare, fără a fi necesară dezasamblarea utilajului. La fel se procedează și cu înlocuirea lor.

    Razatoarea are 1/2 rulmenti, iar aliajul din care este confecționată are o grosime de de 1-2mm.

    Caracteristici tehnice

    • Capacitate de tocare: 200 Kg/Ora
    • Volum de încărcare: 5 KG
    • Greutatea: 10 kg
    • Dimensiuni: 440x440x340 mm


    Avantaje


    • Tocătorul nu necesită întreținere, este ușor de utilizat, practic și spornic.
    • Nu depinde de o sursă de curent, așa că poate fi folosit oriunde.
    • Cutitele de tocat sunt reglabile pe adancime si ușor de schimbat.
    • Este un produs ieftin

    Dezavantaje:

    • Capacitate de încărcare a cuvei și de procesare este mai mică decât a unui dispozitiv electric.
    • Procesul este manual, așa că va dura ceva mai mult.