• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cele Mai Bune Redresoare Auto. Top 3 Redresoare Auto. Recenzii, forum, preti, pareri, testimonial.

 


Dacă ai uitat bateria mașinii pornită, ori te-a prins vreme neprielnică pe un drum mai lung, posibilitățile de a rămâne fără baterie într-un timp foarte scurt sunt destul de mari. 

În acest caz, nu poți decât să apelezi la o firmă de tractări auto sau la o cunoștință dispusă să străbată câțiva kilometri pentru a te ajuta. 


O soluție mai la îndemână și care să te scoată mai repede din impas ar fi dotarea mașinii cu un redresor auto, pe care să-l folosești atunci când ți se epuizează bateria fix în cele mai nepotrivite momente. 


Ce este un redresor auto

 

Un redresor auto este un dispozitiv care transformă curentul alternativ în curent continuu, iar acest procedeu poartă numele de redresare. Practic, acesta este un dispozitiv de încărcare baterie auto fără a mai trebui sa apelezi la o firmă de tractări, la un prieten sau să oprești mașinile necunoscuților, cerând ajutor. 

Acesta este necesar oricărui posesor de autoturism mai ales pe timpul iernii, când temperaturile scăzute duc la descărcarea bateriei foarte repede. 


De ce ai nevoie de un redresor auto


Bateria auto, după motor, este una dintre cele mai importante piese ale mașinii. Dacă acesta "moare", autoturismul tău nu mai reprezintă decât o masă de fiare, pentru că nu-l vei mai putea folosi pentru a te deplasa. Practic, un redresor auto are funcția de resuscitare.

Totodată, acesta te ajută să extinzi viața bateriei și-l poți folosi atât ca soluție salvatoare, cât și pentru mentenanță. 

De ce pentru mentenanță? Dacă ai noroc și bateria nu s-a oprit de tot, vei observa că aceasta începe să cedeze prin semnalizări care îți apar pe bord, farurile nu se mai aprind ori luminează prost, sau claxonul este foarte slab în intensitate.


Așadar, redresorul auto este un dispozitiv care nu ar trebui să-ți lipsească dacă ești șofer.


Caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când cauți cel mai bun redresor auto


Pe piață vei găsi o gamă largă de astfel de dispozitive, dar care variază din punct de vedere al prețului și al calității. 

Dar, pe lângă aceste două aspecte, există o serie de caracteristici importante de care trebuie să ții cont, pentru a te asigura că ai ales redresorul potrivit necesităților tale. 


  • Nivelul de compatibilitate
  • Nu cu tine, ci cu bateria auto. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l verific atunci când te hotărăști să faci o achiziție. Asta înseamnă că redresorul trebuie sa se potrivească foarte bine cu tipul bateriei auto pe care o ai. 

    Cum verifici compatibilitatea?


    • Uită-te mai întâi ce tip de baterie are mașina ta.

     Tipurile de baterii sunt: plumb-gel, gel, AGM, plumb-acid, baterie de calciu, baterie umedă, baterie Deep Cycle, EFB sau Lithium-ion. Odată ce ai stabilit acest detaliu, din oferta variată de pe piață alege redresorul ce se cuplează cel mai bine cu tipul de baterie pe care îl are mașina ta. 


    • Ce tensiune electrică are bateria ta?

    Majoritatea bateriilor auto au tensiunea de 12 V sau de 24 V, cu excepția celor mai vechi. 

    Așadar, trebuie să alegi un redresor cu aceeași tensiune, pentru a se potrivi, ori un redresor auto profesional a cărui tensiune se poate comuta de la 12V la 24V printr-o simplă apăsare a unui buton.  Desigur, un redresor de 24 de V se poate folosi și pentru bateriile de 12V, însă este mai scump.

     

  • Portabilitatea
  •  Dacă principalul motiv pentru care vrei să-ți achiziționezi un redresor auto este pentru a te salva de situația neplăcută de a rămâne fără baterie la drum lung sau chiar în mijlocul unei petreceri nocturne cu prietenii, luminate de farurile mașinii, atunci ai nevoie de un redresor auto portabil, care să-ți resusciteze bateria. 

    Acesta are o dimensiune mică și cântărește foarte puțin. Astfel, îl poți depozita în portbagaj și să-l iei cu tine peste tot. 


    Dacă nu vrei un redresor acumulator auto pe care să-l porți cu tine, ci doar să-l păstrezi în garaj, alege unul de dimensiuni mai mari. Să nu uităm că bateria nu se descarcă doar atunci când pleci undeva, ci și atunci când ești acasă și nu folosești mașina. Mai ales pe timpul iernii, când temperaturile scad drastic, bateria se poate descărca pur și simplu peste noapte.

    Aceste redresoare de dimensiuni mai mari sunt dotate cu roți și bun mâner de transport. 


  • Amperajul (Ah)

  • Acesta influențează în mod direct viteza cu care se va încărca bateria. Astfel, o valoarea amperajului mai mare, înseamnă o viteză de încărcare a bateriei mai mare. Totuși, deși această caracteristică este utilă în momentele de criză, nu este mereu benefică. 

    De aceea, un redresor auto bun trebuie să selecteze în mod automat rata ideală de încărcarea a acumulatorului.

     

    De exemplu, dacă vrei să lași mașina la încărcat pentru o perioadă mai îndelungată sau peste noapte, poți alege un redresor auto ce are un număr de amperi la încărcare între 10 și 12 Ah, care îți va încărca bateria în aproximativ 8 ore. 


    Există redresoare cu amperaje și mai mici, care sunt de regulă și mai ieftine. Acestea au între 4Ah și 6Ah și sunt potrivite mașinilor convenționale. Principalul lor dezavantaj este timpul de încărcare și mai mare. 


    Pentru a ști sigur ce sa alegi, trebuie să ții cont de o regulă simplă. Amperajul redresorului trebuie să fie de cel puțin 10% din amperajul acumulatorului auto. De exemplu, dacă bateria ta auto este de 70 Ah, redresorul trebuie să fie de minim 7 Ah.

    Ideal ar fi să alegi un redresor baterie auto de minim 10 Ah pentru o eficiență cât mai mare. Pe lângă asta, reprezintă și o investiție mai bună pe termen lung, deoarece modele de redresor cu amperaj mai mic, au tendința de a se uza mai repede, trebuind astfel înlocuite mai des. 


  • Puterea absorbită și curentul la start

  • Este important să știi dacă redresorul va fi capabil să îți pornească motorul fără timp de așteptare și cât va consuma acesta la o încărcare.

    De asemenea, este important să știi și care este valoarea electricității la start, măsurată în Amperi. 


    • O valoare mai mare te va ajuta să pornești motorul fără a fi nevoit să aștepți că bateria să fie încărcată, lucru foarte util atunci când te grăbești. 

    De exemplu, un motor în 4 sau 6 cilindri are nevoie de o cantitate mare de electricitate la start. Pentru asta, cele mai eficiente sunt redresoarele cu un minim de 300 A la start, dar care sunt și destul de costisitoare. 

    Dacă mașina are o motorizare mai simplă, un redresor auto cu 150-180A este suficient. 


    • Dacă pornirea imediată nu este foarte importantă pentru tine

    În acest caz, dacă îți poți permite să aștepți 15-20 de minute care bateria să se incarce înainte de a încerca să pornești mașina, atunci un redresor de 100A este ideal. 


    1.  Funcții de siguranță

    Siguranța este un criteriu de selecție foarte important pentru orice dispozitiv electric, nu doar în cazul redresoarelor auto. 

    Însă în cazul acestui dispozitiv, este indicat să te asiguri că nu supraîncarci bateria auto. Asta va deteriora atât acumulatorul cât și redresorul.


    Pe lângă asta, să nu uităm nici că bateriile auto funcționează pe baza unor substanțe chimice periculoase, ce pot provoca mici sau mari accidente. Așadar, este important că un redresor auto trebuie să fie dotat cu unele componente de protecție. 

    •  Detecție automată de amperaj și voltaj care va preveni supraîncălzirea și suprasarcina bateriei.
    • Protecție la polarizarea inversă, pentru a evita conectare greșită a cleștilor între baterie și redresor.
    • Protecție anti scântei, mai ales în cazul în care dispozitivul este folosit în spațiu închis.  Pe lângă riscul de a crea un incendiu, scânteile ar putea strica atât acumulatorul cât și redresorul.

    1. Funcții și accesorii 

    Un redresor auto care să-și merite investiția trebuie să aibă:


    • Moduri de încărcare diferite
    • încărcare de mentenanță, 
    • încărcare rapidă 
    • start direct.

    • Temporizator 

    Acesta este util în cazul încărcării rapide


    • Oprire automată

    Redresorul își oprește activitatea singur, odată ce s-a atins nivelul de încărcare dorit.


    • Clești pentru borne

    Este important ca aceștia să fie foarte bine izolați.


    • Cablurile pentru clești
    • Cabluri de alimentare pentru redresor
    • Mâner pentru transport 

    Doar în cazul redresoarelor mai mari

    • Roți

    Pentru facilitarea transportului redresoarelor de dimensiuni mai mari.

     

    • Adaptor de încărcare 230V AC

    1. Producători

    Cu siguranță cu toții am cumpărat, măcar o dată în viață, un produs bazându-ne prestigiul firmei producătoare. 

    Așadar, un important indiciu al calității redresorului poate fi reprezentat chiar de numele producătorului, în defavoarea celor a căror nume nu-ți sugerează mare lucru. 

    Într-adevăr, brandurile renumite sunt foarte atente la standardele de fabricare a produselor pentru a se asigura că își păstrează reputația, însă asta nu înseamnă că brandurile mai puțin cunoscute sau locale nu pot produce marfă curativă. Un astfel de dispozitiv renumit pentru calitatea lui este redresorul auto telwin, de exemplu.


    Ce produse am ales  

     Redresor baterii auto 12-24V, 20A, Procraft PZ22M (EF-4711)


    De ce am ales acest produs


    Acest redresor auto este folosit pentru a reîncărca toate tipurile de baterii, inclusiv bateriile auto-plumb pentru automobile. Dispozitivul are o greutate foarte mică, de până  la 2 kg, ceea ce-l face ușor de mutat dintr-un loc în altul.

    Procraft PZ22M este capabil sa livreze 12 sau 24V cc, iar curentul de încărcare poate fi setat la o valoare maximă de 20 A cu regulatorul electronic de pe panoul frontal. Amperajul afișat este întotdeauna corect pe afișaj.


    Acest redresor auto cu display este alcătuit  dintr-o carcasa din metal, un convertor DC / DC și un procesor care controlează procesul de încărcare. Memoria contine funcții utile precum: deconectarea automată după încărcarea completă a bateriei, protecția împotriva supraîncălzirii și supraîncărcării, detectarea automată a tipului de baterie și protecția împotriva inversării polarității terminalelor de ieșire.


    Avantaje


    • Poate fi folosit și la încărcarea altor tipuri de baterii, nu doar a celor auto. 
    •  Oferă o încărcare rapidă, ideală dacă te grăbești. 
    •  Raport calitate-pret avantajos

    Dezavantaje:


    De ce am ales acest produs


    Redresor baterie 12V-24V, 15-150 Ah

    Redresorul auto Almaz AZ- SE004 permite încărcarea acumulatorilor cu plumb pentru pornirea autoturismelor, tractoarelor, autoutilitare, camioane.

    Acest robot si redresor profesional de baterii 12/24V cu posibilitatea de pornire a încărcării bateriilor complet descarcate sau sulfatate, este foarte fiabil și ușor de folosit. 

    Se utilizează atât pentru unuia, sau a mai multor tipuri de acumulatori, precum cel cu plumb, cu electrolit lichid, sau pentru demarajul rapid al oricărui tip de mașină, camionetă, sau tractor.

    Accesorii incluse

    Un set de clești

    Cablu de încărcare

    Siguranțe electrice

    Manual de instrucțiuni

    Cutie de transport


    Avantaje



    De ce am ales acest produs 


    În sezonul rece, din cauza scăderii temperaturii, nivelul de încărcare a bateriei scade. În aceste momente veți beneficia cu siguranță de un incarcator de pornire pentru minivane și baterii de autoturisme 12/24 V. Dispozitivul PROCRAFT PZ-550A va ajuta atât la pornirea motorului, cât și la obținerea rapidă a unei cantități suficiente de energie, astfel incat autoturismul să poată porni.

    Acesta are toate nivelurile de protecție necesare pentru supraincalzire si scurtcircuit sunt asigurate, un ampermetru incorporat și indicatori care permit controlul complet al procesului. 

    Caracteristici

    Alimentare din rețea:  220V / 50Hz

    Tensiune de încărcare – 12-24V

    Curentul maxim de încărcare – 60 A

    Curentul maxim de pornire – 550 A

    Durata sarcinii la curent maxim – 100%

    Factorul de putere la curentul maxim – 80%

    Capacitatea bateriilor reîncărcabile, – А / ч 20-550

    Consum de energie – 2000 W

    Greutate – 17 kg


    Avantaje


    • Chiar și cei mai puțin experimentați îi pot înțelege principiul de încărcare. 
    • Dispozitivul nu ocupă mult spațiu.
    • Cablurile de alimentare și incarcatoarele sunt prinse într-o panglica izolatoare sigură, ceea ce garantează o durată lungă de viață, precum și o încărcare rapidă și de înaltă calitate.

    Dezavantaje

    • În comparație cu celelalte modele, are un preț mai ridicat. 


    Întrebări frecvente


    1. Ce este un redresor auto?

    Un redresor auto este un dispozitiv care transformă curentul alternativ în curent continuu și care reîncarcă bateria epuizată a unui autovehicul. 


    1. În cât timp se încarcă o baterie auto pe redresor. 

    În funcție de amperaj, un ciclu complet de încărcare poate varia de la 7-8 ore, până la 17-18 ore. 


    1. Ce se strică la un redresor auto?

    Se poate strica sursa de alimentare cu curent electric, se pot inversa cleștii de conectare și, prin urmare se pot avaria, se poate încălzi și suprasolicita, astfel încât să producă flamă, scurtcircuitarea instalației electrice. 


    1. Cum alegem un redresor auto?

    Dincolo de bugetul pe care îl ai la dispoziție și de renumele mărcii, dacă vrei să alegi redresorul corect pentru mașina ta, tine cont de o serie de caracteristici precum nivelul de compatibilitate dintre acest dispozitiv și bateria mașinii tale, mobilitatea acestuia, adică dacă vrei să-l ții în portbagaj (caz în care îți trebuie unul de dimensiuni mici) sau vrei să-l folosești doar acasă, caz în care îl vei depozita în garaj, amperajul și viteza de încărcare, etc.

    Te invităm să parcurgi ghidul nostru detaliat, in care vei găsi răspunsul mult mai complex.


    1. Cum se folosește un redresor auto?

    Înainte de a utiliza acest dispozitiv, citește manualul de instrucțiuni.  În funcție de model și de bateria auto, există mai multe sfaturi folositoare pe care ar trebui să le urmezi.


    Atunci cand redresezi bateria, trebuie sa demontezi acumulatorul auto, având grijă să nu atingi clemele de părțile metalice ale caroseriei. Altfel riști să provoci scurtcircuite. De aceea este indicat să scoți întâi clema bornei +.

    Redresorul poate avea mai multe poziții de încărcare și trebuie fixat în funcție de recomandarea producatorului.

    Odată ce te-ai asigurat că ai urmat acești pași,  trebuie să pui redresorul în priză sau să il cuplezi la o sursa de energie.

    Fixează cu grija bornele la clestii corespunzători ai redresorului (– la – si + la +), pe rand, tinand clestii de partea izolată.

    Cand acumulatorul este încărcat, se scot pe rând cleștii acelui redresor auto, ținându-i de partea izolată, apoi se scoate redresorul din priză.

    Apoi montează bateria pe mașina (este obligatoriu ultima sa fie montată borna +). Verifica contactele astfel incat sa fie ferme.