• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cel Mai Bun Aparat de Spalat cu Presiune. Intrebari frecvente, pareri, preturi, testimoniale, recenzii.

Sentimentul de a vedea totul în jurul tău curat și strălucitor este minunat. Dar procesul curățeniei de cele mai multe ori este unul obositor și necesită mult timp. De aceea este mai bine să apelezi la ajutorul unui aparat de spălat ce folosește presiunea apei. 


Indiferent dacă vorbim despre murdărie ușoară sau murdărie persistentă, aparatele de spălat cu apă sub presiune reprezintă soluția perfectă pentru orice tip de curățare. 


Ce este un aparat de spălat cu presiune


Un aparat de spălat cu presiune este un dispozitiv alcătuit dintr-un corp principal și o pompă cu ajutorul căruia se spală diverse obiecte sau suprafețe folosind un jet de apă la o presiune ridicată și detergent. 


Cu ajutorul unor aparate de spălat cu presiune poți curăța cu ușurință și eficient casa, grădina sau mașina. Astfel, nu va mai trebui să-ți achiziționezi un aparat de spălat auto cu presiune separat. 

Acestea sunt ideale pentru curățenia generală și datorită versatilității lor, pot fi folosite și la curățarea mobilierului sa a zonelor din jurul casei.

De regulă, acesta are o construcție compactă, fiind ușor de folosit și portabil 


De ce ai nevoie de un aparat de spălat cu presiune


În primul rând, un astfel de spalator cu presiune te va scuti de curățenie obositoare și te va ajuta să-ți termini treaba treaba rapid. Totodată, acesta permite utilizarea eficienta a apei și a agenților de curățare datorită rezervorului special conceput.

 În funcție de tipul de suprafață sau materialul care trebuie curățat, presiunea aparatului poate fi reglată pentru a îndepărta cât mai eficient murdăria. Cu cât este mai mare presiunea apei, cu atat este mai eficientă curățarea. Un aparat de curatare cu presiune poate efectua atât o curățenie delicată, cât și una puternică, în profunzime. 


Cele mai bune aparate de spălat cu presiune au la bază o tehnologie modernă și practică și pot fi utilizate atât cu apa rece, cât și cu apă caldă. Acestea pot curăța eficient podele, mobila sau chiar porțiuni asfaltate, precum trotuarele, în funcție de presiunea pompei.

Totodată, aceste dispozitive sunt dotate cu o serie de accesoriilor versatile ale precum pistoale de prindere de putere și seturi de perii sau freze pentru îndepărtarea murdăriei din cele mai înguste colțuri și margini.


Caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare


Înainte de a investi într-o masina de spalat cu presiune, trebuie sa iei în considerare mai multi factori precum utilitate și întrebuințarea ei, intensitatea utilizării sau tipul de murdărie pe ce trebuie eliminată. Pe piață vei găsi zeci de produse de astfel, fiecare având propriile puncte forte și caracteristici adaptate mai multor necesități individuale. 

Așadar, ce trebuie să iei în considerare dacă vrei să alegi cel mai bun curatitor cu presiune pentru tine?


  • Intensitatea utilizării

  • Este foarte important să stabilești pentru ce sau cât de des vei folosi acest aparat pentru că în funcție de asta vei alege și performanțele lui. De exemplu, îl vei folosi pentru curățarea unei suprafețe mari, pentru o mașină ori în scop industrial?


    • Aparat de spălat cu presiune pentru utilizare frecventă

    Cu acesta, de regulă se îndepărtează murdăria grosieră și se recomandă pentru operațiunile de curățenie profesionale. 


    • Aparat de spălat cu presiune pentru utilizarea ocazională

    De regulă, acestea sunt de uz casnic, folosite adesea în gospodărie atât pentru curățenia din casă, cât și din exterior, pentru îndepărtarea murdăriei ușoare.


  • Tipul de alimentare

  • Tipul de alimentare al aparatului va influența în mod direct și alte aspecte precum mobilitatea sau puterea. 


    • Aparatele de spălat cu presiune electrice. 

    Acestea sunt cele mai populare și sunt recomandate pentru operațiunile casnice, ușoare, ajutându-te să-ți faci treaba repede și eficient.

    • Aparate de spălat pe combustibil

    Modele pe combustibil sunt în general destinate utilizării în mediile profesionale precum firmele de curățenie sau curățătorii. Deoarece nu depind de un cablu electric au o manevrabilitate mai bună. Totodată, au o putere mai mare și un raport debit/presiune mult mai mare față de cele electrice.


  • Puterea motorului
  • În cazul în care vei opera cu acest dispozitiv foarte des și volumul de muncă este unul foarte mare, optează pentru un aparat spălare cu presiune profesional, cu o putere de peste 3000 W.

    Însă, dacă intenționezi să-l utilizezi pentru treburile casnice precum curățat podele, mașina sau alei, o astfel de pompă de spălat sub presiune cu o putere intre 1500-2500 W ar trebui să fie suficientă. 


    1.  Presiune și debit de apă

    Presiunea și debitul sunt doi indicatori de performanță foarte importanți și care vor influența în mod direct calitatea curățeniei, timpul de lucru și domeniile de utilizare a aparatului.

    Un aparat de spălat cu presiune bun generează o presiune de minim 120 bari și are un debit de apa de minim 350 l/h. 

    Dacă ai nevoie de un aparat de curatat de presiune versatil, pe care să-l poți utiliza la mai multe activități,optează pentru un aparat ce are o presiune 120 – 150 bari și un debit de apă de 350 – 450 l/h.

    Dacă pentru operațiunile pe care le execuți ai nevoie mai degrabă un aparat de curățat cu presiune profesional, atunci ar trebui să te orientezi spre unul este ceea ce cu o presiune de peste 200 bari și un debit de apa de peste 700 l/h.



    Ce produse am ales

    Aparat de spalat cu presiune 1800W, 150bari, 6L Industrial TOTAL (TGT-11356)


    Caracteristici produs


    Aparatul de curățat cu presiune TOTAL (TGT-11356) este menit să ușureze munca de spălare a suprafețelor mari, în special dacă locuiți la casă. Astfel, fără prea mult efort, puteți curăța impecabil diferite obiecte de dimensiuni mari sau suprafețe foarte murdare, în doar cateva minute. 

    Datorită puterii sale de 1800 W și a presiunii jetului de apă, aparatul face față cu succes tuturor sarcinilor de curatare a mizeriei, îndepărtând eficient murdăria de pe pavaje, mobilier de grădină, pereți, geamuri, podele covoare și chiar autoturisme. 

    Dispozitivul face parte din noua generație de echipamente de spălat cu jet de apa sub presiune, este ușor de transportat și îndepărtează cu succes mai multe tipuri de mizerie: praf, reziduuri, mucegaiuri, muschi sau noroi. 


    Caracteristici tehnice

    • Tensiune: 220-240V~50/60Hz
    • Motor cu perie de carbon
    • Bobinaj cupru
    • Putere: 1800W
    • Presiune maximă: 150 Bar (2200 PSI)
    • Debit: 6.0L/min
    • Furtun de presiune -5m

     

    Avantaje

    • Dispozitivul are un sistem de oprire automată
    • Are un domeniu larg de utilizări.
    • Raport calitate-preț satisfăcător

     Aparat de cu jet cu presiune Cleaner CW7 180, 3000W, 180bari (EF-5199)

    Caracteristicile produsului

    Aparatul de spălat cu jet de apă Cleaner are o presiune înaltă și a devenit foarte popular în ultimii ani datorită eficienței sale. Intervenția operatorului în procesul de spălare este una minimă.


    Modelul Cleaner CW7 180 poate genera o presiune nominală de 140 bari și maximă de 180 bari, ceea ce este ideal pentru utilizarea lui la diverse operațiuni precum spălarea fațadelor de bloc sau casă, spălarea curților și a pavajelor din asfalt sau beton.Totodată,este util și  pentru spălarea covoarelor și a materialelor asemănătoare, pentru geamuri și, bineînțeles pentru spălarea diferitelor tipuri de autoturisme. 


    Pistolul este prevăzut cu un sistem de blocare al clapetei de pornire, reglaj de presiune și activare pentru eliminarea lichidului de spălare, iar pompa de alimentare dedicată permite folosirea diferitor surse de alimentare cu apă. Pe langa furtunul conectat la robinetul deja sub presiune, aparatul poate fi alimentat și dintr-o sursă de apă staționară, precum o găleată, vas, butoi etc., deoarece sistemul prevede preluarea apei, presurizarea acesteia și transmiterea către pompa de eliminare.


    Specificatii tehnice:

    • Tensiune alimentare: 220V
    • Putere: 3000W
    • Presiune nominală: 140 bar
    • Presiune maximă: 180 bar
    • Debit: 8.7l/min

    Avantaje

    • Construcția compactă, cu roți, îl face ușor de manevrat. 
    • Cablul de curent și furtunul de apa sunt destul de lungi, asigurând o comoditate în folosire
    • Prin construcție, aparatul vine dotat cu 2 pompe de presiune, una pe intrare și una pe ieșire, spre deosebire de majoritatea aparatelor au o singură pompă folosită atât pentru ieșire cât și pentru intrare.

    Aparat de spălat cu presiune pe benzina Elefant PPW 190A, 6.5 CP, 165 bari, 3600 rpm, Accesorii (EF-8629)

    Caracteristici produs


    Acest model de aparat de spălat cu motor pe benzina poate fi folosit iî orice loc atât timp cât aveți acces la oricare formă de sursă de apă. Dispozitivul este alcătuit din motorul cu baie de ulei, pompa care generează presiunea de care este nevoie pentru îndepărtarea murdăriei și pistolul prevăzut cu un set de accesorii pentru potrivirea corectă a jetului.


    Duza albă, special destinată pulverizarii, în prima faza de spălare are un unghi de bătaie de 45 de grade pentru a optimiza distribuirea detergentului pe toata suprafața spălată. În faza a doua de spălare se poate folosi una din cele doua duze, verde sau galbenă, în funcție de tipul suprafeței spălate. Unghiul de acțiune a acestor duze variază de la 15 la 256 de grade. Duza roșie are un jet subțire și este recomandată pentru suprafețele greu de curățat sau îndepărtarea vopselei. Montarea lor în capătul pistonului se face printr-o cuplare rapidă.


    Mașina este pozitionata pe un suport metalic cu roti calitative, capabile sa suporte pe o perioadă îndelungată greutatea. Poate fi branșată la o sursă de apă curentă sau stătătoare. Furtunul dedicat alimentării din sursa stătătoare este prevăzut cu o sită de tip roată cu două suprafețe de filtrare, dar care nu previne pătrunderea obiectelor străine în pompă.

    Caracteristici tehnice

    • Tip alimentare: Benzină
    • Tip pornire: manuală, la sfoară
    • Viteza maximă de rotație: 3600 rot/min
    • Capacitate rezervor: 3.6 L
    • Debit maxim: 10 l/min
    • Presiune nominală: 165 bari
    • Putere: 4800 W
    • Lungime furtun: 8 m

    Avantaje:

    • Motor puternic;
    • Roțile mari asigură transportul facil, iar cadrul este unul stabil, rezistent;
    •  Furtunul este de înaltă presiune;
    •  Poate lucra cu apă cu o temperatură de până la 50°C;