• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cea Mai Buna Betoniera. Top 3 Cele Mai Bune Betoniere. Preturi, pareri, informatii, caracteristici, forum.

Atunci când ai ceva de construit, acasă ori pe un șantier complex, cu siguranță ai măcar o etapă în care va trebui să torni beton. În acest caz, o betonieră de calitate este acel element care nu trebuie să-ți lipsească din dotare deoarece prepararea betonului cu betoniera îți va ușura considerabil munca și va îmbunătăți calitatea lucrării.   



Betoniera (sau malaxorul de beton) este un dispozitiv care combină în mod omogen praful de ciment agregatul precum nisipul sau pietrișul și apa, pentru a forma betonul utilizat în construcții. Aceasta este alcătuită în principal dintr-un motor și un tambur rotativ, unele modele mai fiind dotate și cu un jgheab. În interiorul tamburului, materialele folosite la realizarea betonului se rotesc, amestecându-se uniform, dar rămânând moi pentru aplicare și formare.


Așadar, indiferent că dorești să achiziționezi o betonieră pentru uz propriu sau pentru uz profesional, cu siguranță calitatea acestei reprezintă un factor decisiv pentru calitatea rezultatul final și pentru rapiditatea cu care vei termina proiectele.



De ce este important să alegi cea mai bună betonieră pentru lucrările tale?



Pentru că aceasta te va ajuta să termini lucrarea în timp util și te va ajuta să produci un material de construcție de calitate, pentru o lucrare care să reziste cât mai mult. Ți-ai dori să trebuiască s-o refaci peste un an sau doi din cauza degradării? Cu siguranță nu. Totodată, este important să știi ce așteptări ai de la betoniera pe care dorești s-o achiziționezi deoarece pe piață vei găsi zeci de branduri și modele diferite și cu siguranță nu vei dori să arunci banii pe fereastră. 

Înainte de a face această investiție, asigură-te că produsul ales este echipat și dotat corespunzător. De exemplu, o betonieră din categoria profesional trebuie să fie echipată cu reductor pentru rotire și basculare și pompă. 


Așadar, în continuare te vom ajuta să identifici cele mai bune mărci de betoniere din punctul de vedere al raportului calitate-preț, iar pentru asta trebuie să știi care sunt caracteristicile de  care va trebui să ții cont în căutarea ta.  


Caracteristici de care trebuie să ții cont în alegerea unei betoniere


  • Frecvența și scopul utilizării

  • Primul criteriu de care ar trebui să ții cont pentru a te asigura că faci o investiție potrivită este nivelul de profesionalism și amploarea construcției. 


    • Betoniera convențională este de obicei o betoniera mica, ideală pentru lucrările în care se lucrează cu volume relativ mici de material, precum mici lucrări de renovare sau mici lucrări de bază precum turnarea unor scări. 

    De regulă, acest tip de betonieră are și un volum de încărcare redus, având cam cele mai mici prețuri. Îți permite să mixezi în jur de trei tipuri de materiale. 


    • Betoniera profesională are o frecvență de utilizare mai mare decât cea convențională și, totodată îți permite să mixezi mai multe tipuri de materiale, într-o cantitate mai mare. 

    Acest tip este de regulă o betoniera mare și ar trebui să fie suficient de de puternică și eficientă pentru a putea fi folosită pentru a produce beton atât pentru lucrările de construcție a clădirilor cât și pentru pavaje sau drumuri. Așadar, asigură-te că alegi una durabilă și rezistentă dacă plănuiești să o folosești zilnic, cel puțin pentru o perioadă. 


    • Betoniera industrială are capacitatea de a produce o cantitate foarte mare de material, fiind ideală pentru construcțiile extinse și complexe precum spațiile rezidențiale. 

    Acest tip adesea se găsește sub formă de autobetonieră sau betonieră tractabilă, fiind voluminoasa, rezistentă la uzură și accelerează foarte mult procedeele de construcție. 


  • Mobilitatea 

    • Betoniera staționară, fixă, este cea folosită de obicei în regim industrial sau profesional, pentru lucrările de amploare mai mare, care necesită prezența permanentă a unui astfel de dispozitiv. 

     Aceasta este de dimensiuni mari și foarte mari, producând o cantitate mare de beton. În cazul betonierei mobile, pe lângă alegerea mărcii acesteia, va trebui să alegi și modalitatea de transport către șantier, însă în general este ușor de amplasat. 


    • .Betoniera mobilă sau autobetoniera este ideală atât pentru a produce materialul necesar construcției direct la fața locului, în cantități mari, cât și pentru a transporta o cantitate mare de material pe distanțe mari. 

    O categorie specială este betoniera cu reîncărcare, principala caracteristică a acesteia fiind faptul că poate produce beton practic oriunde și în orice condiții de mediu sau de spațiu. Deoarece este capabilă să acceseze terenuri dificile, poate fi folosită cu ușurință chiar și pe un teren dificil de abordat de către alte utilaje.

    Reincarcarea automată se realizeaza rapid cu ajutorul unei palete hidraulice, care are o capacitate constantă de încărcare. Astfel, se poate cunoaște exact cantitatea cu care este alimentată autobetoniera în malaxor. Suplimentar, autobetonierele sunt dotate cu alte 2 pompe de la rezervorul de apă, destinate curățării utilajului.


    Dar dacă ești propriul meșter de acasă, cu siguranță cauți o betonieră din categoria celor convenționale, care de obicei sunt portabile. Acestea sunt dotate cu roți care fac deplasarea foarte ușoară și rapidă. 


  • Forma de alimentare

    • Betoniera cu alimentare electrică este cel mai ieftin tip de betonieră. Acest tip de alimentare se va regăsi atât în cazul betonierele portabile, cât și pentru cele staționare.

    Adaptarea la voltaj se face destul de ușor, însă capacitatea de încărcare este una limitată, iar puterea de mixare generată este mai mică decât în cazul betonierelor ce au alte tipuri de alimentare..

    Totodată, funcționarea acesteia este condiționată de prezența în apropiere a unei surse 

    de curent continuu. Având în vedere că în procesul de mixare se folosesc și substanțe lichide, va trebui să nu ignori pericolul de electrocutare și să te informezi înainte să o manevrezi. 


    • Betoniera cu motorină se folosește de obicei în scop industrial și are la bază un motor diesel. 

     Având un motorul de betoniera diesel cu cu motorină, aceasta poate genera suficientă putere pentru a pune în mișcare chiar și o betonieră cu un volum mare, așadar va favoriza mixarea unui volum mai mare de material. Componența și textura finală a acestui material este una omogenă. 


    Betonierele cu alimentare p motorină sunt în general robuste și ideale pentru utilizarea intensivă, având totodată costuri auxiliare mici. 

    Principalul dezavantaj al acestui tip este dificultatea de transportare. Totodată, spre deosebire de betonierele utilizate chiar și de micii constructori amatori, acestea trebuie mânuite de către muncitori specializați, care au și forță fizică. 


    • Betoniera cu benzină este de regulă un model ușor și ieftin. Acest tip de alimentare se poate regăsi atât în cazul betonierelor fixe, cât și în cazul celor portabile.

    Caracteristicile și performanțele acesteia sunt destul de asemănătoare cu cele ale unei betoniere cu motor diesel, având capacitatea de a mixa cantități mari de material. 

    Principalul dezavantaj al acestui tip de alimentare este reprezentat de costurile de mentenanță ceva mai ridicate, și condițiile de întreținere ceva mai pretențioase ale motorului. Atenție! Deoarece benzina este un material foarte ușor inflamabilă, riscul unui accident nedorit poate fi destul de mare în cazul în care betoniera  nu este amplasată corespunzător. 



  • Volumul de material mixat

  • În acest caz vorbim de fapt de capacitatea cuvei de mixare, adică de cantitatea de material de la o singură mixare. Așadar, este foarte important să-ți cunoști munca și să nu investeți într-o o betonieră mai mare decât ai nevoie. O betonieră prea mare nu va face altceva decât să risipească material și combustibil.


     

    • Volum mic

    Betoniera convențională, simplă, utilizată pentru lucrările de o amploare mai mică, are un volum de mixare cuprins între 100 l (0.1 metri cubi) ș 300 de litri.

    Atenție însă, cuva de mixare nu semple integral. De regulă, o companie producătoare serioasă și de încredere îți va furniza o serie de astfel de valori de încărcare a betonierei. 


    • Volum mediu

    Betonierele de tip profesional au un volum de mixare moderat, cuprins între 300 și 1000 de litri. Acest volum este ideal pentru a mixa materialul necesar unor construcții de dimensiuni mai mari.  


    • Volum mare

    Betonierele de tip industrial și autobetonierele au un volum de mixare foarte mare, depășind chiar și 4000 de litri. 

    Există chiar și modele a căror volum de mixare poate ajunge la 9000 de litri.


  • Particularități și caracteristici

    • Materialul din care este fabricată betoniera influențează foarte mult caracteristicile acesteia.   

    Pentru betonierele profesionale, cu o capacitate mare sau medie, materialul folosit pentru fabricarea cuvei de mixare ar trebui să fie oțelul. 


    În cazul betonierele mici și portabile, însă, cuva poate fi confecționată și dintr-un plastic masiv, mai ales că scopul acesteia este de a fi ușoară și fiabilă, iar gradul de utilizare nu este unul intensiv.   


    • Puterea motorului 

    Este recomandat ca motorul unei betoniere să aibă  cu o putere reală de măcar 700W. 

    Din păcate, însă, pe piață există o multitudine de modele care la secțiunea specificațiilor menționează o putere mai mare decât în realitate. În acest caz, prețul este cel care face  diferența.  


    • Marca producătorului 

    Cele mai cunoscute mărci de betoniere profesionale și semi-profesionale sunt Limex, Temp, Energo. Dar cu siguranță la o simplă căutare google vei găsi o listă completă a acestora. Fiecare producător comercializează modele betoniere din mai multe categorii profesionale sau de preț.



    • Calitate pieselor

    Deși par nesemnificative, roțile și suportul acestora sunt aspecte importante În cazul în care alegi o betonieră mobilă, optează pentru un model care permite rabatarea acestora pentru o mai bună mobilitate și ușurință la transportare


    Partea care protejează motorul trebuie să fie rezistentă la apă. Ținând cont de faptul că betoniera ar trebui spălată după fiecare utilizare, probabil nu ți-ai dori ca apa să intre în contact cu motorul. 


    Atenție și la sistemul de palete care se află în interiorul betonierei. Acest sistem are rolul de a asigura un mix corect pe toată durata funcționării. Un sistem mai puțin eficient poate strica calitatea materialului și prelungi timpul de finalizare a lucrării. 



    Betonierele pe care le-am ales

     

    Betoniera TEMP 195 (EF-6606)


    De ce am ales acest produs?


    Betoniera TEMP 195 (EF-6606) este un instrument creat pentru prelucrarea și mixarea mortarului, betonului și a altor tipuri de materiale  folosite in constructii. Poate fi utilizată atât pe șantiere cât și în gospodăria personală. 

    Aceasta este dotată cu o cuva de 195 L, fiind un dispozitiv extrem de util pentru volumul relativ mare de beton pe care-l poate prepara.  

    Spre deosebire de modelele mai mici, motorul cu transmisie prin curea este mai puternic și generează mai multă căldură, însă datorită sistemului de ventilare inclus, componentele electrice din interior sunt protejate. 


    Betoniera  este prevăzută cu un cadru metalic dintr-o singura bucata pe care se vor monta piciorul cu roti și cel de stabilizare. Pentru ca centrul de greutate să fie unul stabil, dispozitivul trebuie pozitionat pe o suprafață netedă, orizontală.

      

    Avantaje


    • Te ajută să pregătești amestecul rapid și continuu, fără efort sau timp pierdut. 
    • Carcasa are o construcție ermetică, ce împiedică pătrunderea apei în interior.
    • Blocarea cuvei în una din cele 16 poziții de înclinare se face ușor și rapid cu ajutorul unei roți de ghidare.
    • Malaxorul este prevăzut și cu roti de transport mai mari, cu stabilitate imbunatatita

    Dezavantaje


    • Fixarea ei pe un plan înclinat va exercita o mai mare tensiune pe o singură parte a structurii ceea ce va afecta integritatea materialului.

    Betoniera profesionala 160L, 1000W, ALMAZ HCM550 (AZ-EC004)

    De ce am ales acest produs?


    Betoniera electrica ALMAZ HCM550 (AZ-EC004) are cu o putere de 1000 W și un volum de 180L.

    Transmisia puterii motorului la tambur este realizată cu ajutorul uneltelor de metal și coroanei dințate în jurul circumferinței tamburului, care asigură fiabilitate și durabilitate.

    Paletele de amestecare sunt configurate în mod optim pentru amestecarea perfectă.

    Volumul tamburului vanei de amestec este de 220 L, înclinarea se face cu roata de mână, iar poziționarea este controlată de picior.

    Alte caracteristici tehnice:

    Tensiune nominala: 230 V

    Tip transmisie motor: curea

    Diametru incarcare cuva: 395mm / 39.5cm

    Viteza de rotație: 28 RPM

    Material cuva betoniera: Oțel

    Material coroana betoniera: Fonta

    Masa: 50 KG


    Avantaje

    • Betoniera Profesională de la Almaz are o înaltă calitate în construirea mix de beton și mortar  
    • Este echipată cu detaliu de transmisie.
    • Carcasa metalică este stabilă și puternică, echilibrată cu roți pentru o manevrare ușoară.
    • Motorul, sistemul de cablaj și controalele sunt protejate împotriva stropilor de apă sau a altor lichide printr-o într-o carcasă construită inteligent.

    Dezavantaje

    • Procesul de răcire a motorului supraîncălzit poate dura ceva mai mult

    Betoniera/Malaxor profesionala TEMP RCM 600, 1000 W, 165 L, REDUCTOR, TRANSMISIE DIRECTA

    De ce am ales acest produs


    Orice lucrare de zidărie și de turnare a betonului va fi executată mult mai profesionist cu această betonieră profesională, care te va ajuta să-ți pregătești amestecul rapid și fără efort, într-un timp eficient. Este recomandată pentru lucrările de bază din gospodărie. 

    Betoniera Temp RCM 600 este un utilaj extrem de util, mai ales pentru volumul mare de beton pe care-l poate prepara în comparație cu alte modele ce au capacitatea cuvei mai mică.  

    Capacitatea acesteia atinge 165L, deloc dificil pentru un motor de 1000W.

     

    Avantaje

    • Spre deosebire de modelele clasice, acest model are transmisia directă,care elimina problemele legate de coroana. 
    • Motorul fiind unul puternic, beneficiază de protecție termică pentru a nu se supraîncălzi

    Dezavantaje

    • Tipul de alimentare este la rețeaua de electricitate, deci va trebui să ai o sursă de curent continuu sau un generator la îndemână. .
    • Gradul de înclinație nu este reglabil




    Întrebări Frecvente


  • Cât ciment se pune la o betoniera?
  • Pentru procesul de preparare ciment la betonieră trebuie să știi mai întâi de câtă cantitate ai nevoie per ansamblu, după care să alegi utiiajul cu o capacitate potrivită. De obicei, cuva unei betoniere are un grad mai mic de umplere decât capacitatea sa, care depinde de la un model la altul. Mai depinde și de gradul de înclinare. În general, o mini betonieră ponește de la 100 L capacitate, însă va mixa mai puțin material de atât. 


  • Cât costă o betonieră?

  • Prețul unei betoniere diferă în funcție de caracteristicile și complexitatea acesteia. Modelele de bază, pentru uzul gospodăresc, pot costa și sub 1000 de lei. Cele profesionale, destinate utilizării pentru construcții complexe, pot costa chiar mai mult de 2000 lei. Te invităm să consulți oferta de prețuri din magazinul online


  • Cum se face betonul la betonieră?
  • De regulă, se poate spune că există o rețetă de beton la betonieră, însă aceasta variază și în funcție de specificul construcției. Așadar, în betonieră se vor adăuga o serie de materiale de tip agregat, precum nisip, pietriș balast sau doar praf de ciment, alături de cantitatea necesară de apă, iar utilajul își va face singur treaba.  


  • Cum scot cuva la betoniera?
  • Motivul pentru care dorești să scoți cuva unei betoniere poate fi variat. De regulă, știm că  repararea și înlocuirea unor piese betonieră se face de gospodării cu propriile mâini. Așadar, dacă vrei să scoți cuva betonierei, trebuie să știi că axul betonierei are un capac în interior sau exterior. Trebuie să îndepărtezi acel capac, vei vedea o piuliță mare, o desfaci și cuva va cădea de la sine.


  • Cum se lucrează cu betoniera?
  • Betoniera este utilajul de baza în construcții, atât pentru uz profesional cât și casnic, iar betonul este amestecul din ciment, materiale agregate și apă pe care îl folosim în construirea diverselor corpuri de clădire și nu numai.  

    Pregătirea betonului cu ajutorul betonierei este un proces foarte simplu. Pentru început trebuie să stabilești ce  cantitate de beton îți trebuie per total pentru construcția ta, pentru a folosi o betonieră cu o capacitate adecvată. Una prea mare va produce risipă, una prea mică va îngreuna munca. Apoi trebuie să stabilești ce rețetă de amestec vei folosi și care sunt proporțiile amestecului. Cu siguranță un specialist dintr-un magazin de bricolaje sau un specialist în construcții te poate ajuta. 

    Pregătirea propriu-zisă a betonului la betonieră nu este complicată. La început, adaugă în cuva betonierei 75% din cantitatea necesară de apă împreună cu agregatele. Acestea se vor amesteca timp de 1 minut, apoi se va adăuga praful de ciment sș restul de apă. În continuare se va amesteca încă 1- 3 minute, până când betonul prinde consistența potrivită. Atenție! Betoniera sa nu fie în funcțiune atunci când adaugi materialele agregate și apa. Ai grija ca butonul betonierei să fie oprit. 


  • Cât curent consumă o betonieră?
  • Consumul total de curent al unei betoniere diferă în funcție de caracteristicile sale și de frecvența cu care este folosită. 

    De exemplu, o betonieră media de 850 w, folosită într-un sistem de muncă de 8 ore pe zi, va consuma în jur de 5kw pe zi maxim.


  • Cum se schimbă rulmentu la betonieră?

  • Pentru a ajunge la unitatea defectă, este necesar să rotiți becul agitator cu gâtul în jos și să deșurubați șurubul de blocare. Tamburul este demontat liber de pe capul transversal folosind un dispozitiv de tracțiune și, dacă nu, este folosit un pumn de dimensiuni adecvate. Pentru a proteja firele, înșurubați șurubul înapoi și atingeți ușor tulpina de pe scaun.

    Pentru a preveni deteriorarea perei în timpul unei căderi, așezați scânduri. Apoi, șuruburile care fixează scutul lagărului sunt tăiate. După ce au demontat unitatea, acestea au acces direct la piesele defecte. Rulmenții sunt trași din arbore folosind un dispozitiv de tracțiune. Dacă s-a prăbușit complet, cușca interioară nu poate fi tăiată cu un polizor, deoarece este posibil să se deterioreze gâtul arborelui.

    În cazul în care în timpul funcționării betonierei cușca exterioară este cuplată, rulmenții și locurile de rulment vor fi înlocuite. Pentru o astfel de muncă, veți avea nevoie de ajutorul unui strungar. Un set funcțional de rulmenți este apăsat pe arbore. Când le instalați, nu folosiți un ciocan. Acest lucru poate duce la jetoane și deteriorarea separatoarelor.

    Asamblarea ansamblului rulmentului începe cu instalarea arborelui în scuturi. După aceea, ansamblul este așezat pe pere, după ce s-a pre-tratat scaunul cu sigilant. Elementele de fixare ale elementelor sunt realizate cu un set de șuruburi achiziționate. Sunt setate astfel încât pălăria să fie în interiorul perei. Apoi se montează pe grindă și se fixează cu un șurub de blocare.


    Majoritatea betonierelor folosesc o pereche de rulmenți cu bile cu un singur rând nr. 6206.


  • Cum se schimbă pinionu la betoniera?

  • Proiectarea betonierei prevede că aceste elemente sunt realizate din materiale cu puncte diferite. Acest lucru se datorează faptului că înlocuirea angrenajului de antrenare este mult mai simplă și mai ieftină decât roata coroanei. În pașaportul betonierei este indicat că ungerea angrenajelor este interzisă, deoarece acest lucru duce la defectarea perechii de viteze.

    Dacă în timpul funcționării, pereta mixerului se rotește în șuruburi și, în același timp, se aude un crunch caracteristic, atunci angrenajul de acționare s-a rupt, puteți înlocui angrenajul de pe mixer fără a demonta rezervorul. Cu o cheie cu 10 chei, deșurubați șurubul de blocare, scoateți șaibă și demontați cu atenție piesa. Trebuie reținut faptul că rămâne o cheie pe arbore în canelură, care trebuie scoasă. Instalarea părții de lucru a muncii nu este și se efectuează în ordine inversă.


  • Ce betoniera sa imi cumpar?
  • Este important să investești într-o betonieră a cărei caracteristici se pliază pe nevoile tale. Te invităm să consulți acest articol în care oferim o serie de detalii tocmai depsre aspectele de care trebuie să ții cont în alegerea betonierei, detalii care îți vor face decizia mai ușoară. 


  • Cum se leagă un motor la betonieră?
  • Cablul care vine de la stecher spre motor trebuie secționat într-un punct strategic undeva cât mai aproape de motor. Apoi trebuie să îl treci prin intrerupatorul existent. Nu umbla la conexiunea izolată. Dacă nu ești sigur de ceea ce trebuie să faci, apelează la un specialist. Este mai sigur așa. 


  • Cât ciment intra la o betoniera?

  • Pentru procesul de preparare ciment la betonieră trebuie să știi mai întâi de câtă cantitate ai nevoie per ansamblu, după care să alegi utiiajul cu o capacitate potrivită. De obicei, cuva unei betoniere are un grad mai mic de umplere decât capacitatea sa, care depinde de la un model la altul. Mai depinde și de gradul de înclinare. În general, o mini betonieră ponește de la 100 L capacitate, însă va mixa mai puțin material de atât.